Stage

Elk jaar verwelkomen we een 30-tal stagiairs vanuit verschillende opleidingen. Zo willen we mensen die een opleiding volgen en belangstelling hebben voor het werkveld de kans geven om gerichte ervaring op te doen.

Waar kan je terecht?

De meeste stagiairs  komen terecht in de dagelijkse zorg in de woning zelf.  Dat zijn studenten jeugd-en gehandicaptenzorg, bachelor in de orthopedagogie, leefgroepenwerking, verpleegkunde, zorgkunde. Maar ook studenten die een specialistische opleiding, zoals ergotherapie, logopedie, kinesitherapie, pedagogie of maatschappelijk werk volgen, kunnen we een stageplaats bieden op één van deze afdelingen. Op deze manier zetten we onze deur letterlijk open, we laten studenten de kans om te proeven van de bijzondere manier van zorg geven, zorg dragen voor de bewoners die hier wonen. Stap voor stap leer je tijdens je stage de fijne afstemming, het werken op maat, de bijzonderheden van het werken met personen met een handicap. Vanaf dag 1 nemen we je bij de hand en loodsen je doorheen de stageperiode om je op het einde los te laten – een ervaring rijker – en hopen we dat deze stage een duwtje in de rug mag zijn naar een job in deze sector.

Wil je je aanvraag voor stage doen dan kan je dat via dit formulier.  Stuur het ingevuld op naar Heidi Van Hees via mail zevenbergen.stage@emmaus.be .

Wat heb je nodig voor je met de stage kan starten?   Klik hier voor meer info.