Overslaan en naar de inhoud gaan

Zevenbergen is erkend als MFC (Multifunctioneel Centrum) voor ondersteuning van minderjarigen en heeft een vergunning als zorgaanbieder voor meerderjarige personen met een beperking. Daarnaast bieden we ook ondersteuning aan via RTH (Rechtstreeks Toegankelijke Ondersteuning).  Lees hier voor wie Zevenbergen zorg op maat biedt.  

Via Rechtstreeks toegankelijke hulp (RTH): u heeft geen inschrijving nodig

Er is een vermoeden van een beperking en u heeft nog geen ondersteuning in een voorziening via het VAPH (Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap)? Dan kunt u in Zevenbergen aankloppen via de Rechtstreeks Toegankelijke Hulpverlening (RTH).  En dat voor verschillende vormen van ondersteuning. Bv. voor wie graag ondersteuning heeft tijdens de vakantie, of als de zorg thuis wat te zwaar wordt en tijdelijk logeren of dagopvang een oplossing kan bieden.
Maar, RTH is er ook voor mensen die graag advies of een kortdurende begeleiding aan huis nodig hebben. Zevenbergen geeft het gepaste begeleidingsadvies en de nodige ondersteuning. RTH is een handige ondersteuningsvorm die onmiddellijk beschikbaar is.  RTH is wel beperkt in frequentie, duur en intensiteit. 

Binnen RTH kunt u je in Zevenbergen-Ranst en De Maretak in Duffel terecht voor  ambulante begeleiding, mobiele begeleiding, dagopvang of verblijf :

Per kalenderjaar kunnen er 8 RTH punten opgenomen worden, onderlinge combinaties zijn steeds mogelijk:

  • Ambulante begeleiding: 0,155 punten (met maximum 51 begeleidingen)
  • Mobiele begeleiding: 0,220 punten (met maximum 36 begeleidingen)
  • Dagopvang: 0,087 punten (met maximum 91 dagen dagopvang)
  • Verblijf (nacht): 0,130 punten (met maximum 61 nachten)

 

Via het VAPH (Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap)

Binnen de niet-rechtstreekse hulp kan je in Zevenbergen-Ranst en De Maretak in Duffel terecht voor deeltijds of voltijds verblijf (tijdelijk of permanent), dagopvang of individuele ondersteuning of combinaties van dit aanbod.

Voor minderjarigen

Wie minderjarig is passeert via de integrale toegangspoort van de Integrale Jeugdhulpverlening.  Uw contactpersoon vult samen met u een  aanvraagdocument in voor de hulp die u nodig heeft. Hij stuurt de aanvraag door naar de juiste dienst. Als u een goedkeuring krijgt voor de gestelde hulpvragen, ontvangt u een lijst van voorzieningen die deze hulp kunnen bieden. Uit deze lijst kiest u de voorziening naar uw voorkeur.
Als dat Zevenbergen is, dan kijken we zo snel mogelijk na of u bij ons terecht kan, of er dus een plaats vrij is.    

Voor de volwassenen

U meldt zich aan in Zevenbergen met een PVB (persoonsvolgend budget).  Voor meer info over het PVB verwijzen wij u graag door naar de website van het VAPH.
Wanneer u een PVB heeft spreken we met u individueel af welke ondersteuning het best bij u past voor de juiste prijs. 

Meer info

Wenst u meer informatie over onze dienstverlening?  Neem gerust contact op, wij antwoorden u zo snel mogelijk.