Overslaan en naar de inhoud gaan

Wie kiest voor wonen of dagondersteuning in De Maretak kan aansluiten bij de georganiseerde dagbesteding. Een team van therapeuten staat in voor een brede waaier aan activiteiten.  We vertrekken daarbij altijd vanuit de vraag van uw kind. Elke cliënt heeft een individueel programma, afgestemd op zijn behoeften en wensen. De werking van de dagbesteding is geïntegreerd in het aanbod van de woningen en van het dagverblijf

 

Verschillende diensten

De therapeuten werken vanuit hun eigen discipline.  Maar uiteraard is er een nauwe samenwerking tussen alle diensten van de dagbesteding en de verschillende woningen en de groepen van het dagverblijf.  

  • De kinesisten staan in voor de individuele kinébehandelingen met onder meer actieve en passieve mobilisaties, revalidatie na een ingreep, ademhalingsbehandelingen. Daarnaast organiseren zij alle bewegingsactiviteiten, zoals fietsen en wandelen.
  • De ergotherapie zorgt voor een breed aanbod aan belevingsactiviteiten met onder meer basale stimulatie, buitenactiviteiten, snoezelen.  De ergotherapeuten brengen ook ontspanningsmomenten. Af en toe organiseren zij speciale evenementen en uitstappen voor alle cliënten.
  • De logopedisten stimuleren de communicatiemogelijkheden, aangepast aan de mogelijkheden van elke cliënt, contactstimulatie en de muziekbeleving. Zij staan in voor ondersteunende communicatie met onder meer SMOG. Zij zijn ook gespecialiseerd in mondzorg en voedingsbegeleiding.
  • Er is in De Maretak een speelleerklasje waar men in  kleine, herkenbare stapjes heel methodisch en systematisch werkt aan de ontwikkeling op verschillende vlakken: via spel, via muziek.  Het speelleerklasje van De Maretak wordt mee ondersteund door De Regenboogschool van Kessel.  

Van vraagkaart tot activiteit

Elke activiteit of therapie vertrekt van de 'vraagkaart'. Daarin worden alle vragen naar specifieke therapieën of ontspanningsactiviteiten per cliënt in kaart gebracht.  Wat is nodig én waar beleeft men plezier aan is daarbij de leidraad.  De vraagkaart is de basis van een evenwichtig individueel programma.