Overslaan en naar de inhoud gaan

Sinds 2017 staat het domein van Zevenbergen-Ranst open voor tuinliefhebbers. In samenwerking met de Landelijke Gilde van Ranst en de provincie werd toen het project ‘warme tuinen’ opgestart. De warme tuinen vormen een mooie volkstuin met 10 percelen waar het dorp, de zorg en de tuinbouw elkaar ontmoeten.

Waarom?

Het project wil mensen van buiten Zevenbergen in contact brengen met de leefwereld binnen de voorziening. Anderzijds vormen de tuinen het startpunt van mogelijke interacties. Vanop een afstandje kunnen de bewoners genieten van de bedrijvigheid op en rond de tuinen.

Voor wie?

De afgelopen 5 jaar mochten we heel wat enthousiaste tuinders uit Ranst ontvangen. Sommige trokken terug weg uit Ranst, andere inwijkelingen ontdekten hun groene vingers en zochten een tuintje. Een gezellige drukte rond de warmen tuinen was nooit ver af. Na een verplichte corona-pauze kregen niet alle tuintjes opnieuw een eigenaar, waardoor we nu opzoek zijn naar enkele nieuwe tuinders.

Bent u inwoner van Ranst of deelgemeentes Oelegem, Broechem of Emblem of randgemeentes Wommelgem, Vremde of Boechout en wil je je groene vingers leren kennen of verder ontwikkelen? Dan ben je van harte welkom om je eigen groente- of bloementuintje aan te leggen in één van onze warme tuintjes.

Interesse?

Wil je je graag kandidaat stellen of wil je meer weten?

Neem contact met ons op via 033502811 en vraag naar Wannes Geeraerts of stuur een mail naar wannes.geeraerts [at] emmaus.be