Overslaan en naar de inhoud gaan
Logo Spinneke

't Spinneke...

't Spinneke biedt een spelotheek, snoezelruimte en fietsverhuur aan voor personen met een beperking en hun netwerk.

In de naam 't Spinneke vindt men de SP van spelen en de IN van informatie. 't Spinneke maakt ook een web, dat staat voor de draden van verbinding tussen spelen, ontspanning en de informatie daarrond. Het web is tegelijk symbool voor de verbondenheid tussen personen met en zonder beperking. 

 

  Spelotheek

  Spelotheek

  De spelotheek wil het speelplezier en de spelontwikkeling van personen met en beperking bevorderen en stelt zich ten doel goed en verantwoord speelgoed uit te lenen.

  De spelotheek biedt een uitleensysteem om:

  • de mogelijkheid om met aangepast, en dikwijls duurder, speelgoed kennis te maken. 
  • informatie over de achtergrond van spelen en het hierop aansluitende speelgoed. 

  Klik hier om het aanbod te bekijken. 

  Snoezelruimte

  Snoezelruimte

  Verschillende ruimtes waar men zich kan ontspannen.

  Snoezelen bevordert een dialoog tussen zorgverlener, omgeving en snoezelaar. Er wordt  een sfeer van veiligheid en geborgenheid gecreëerd en zo wordt het gedrag positief beïnvloed. Snoezelen kan zowel individueel als in groep worden aangeboden. 

  Klik hier  voor meer info.

  Fietsverhuur

  Bij 't Spinneke kan je allerlei aangepaste fietsen huren. 

  Ontdek hier  het aanbod.

  't Spinneke en Zevenbergen

  ’t Spinneke in Kontich werd in 2005 opgericht door een aantal enthousiaste vrijwilligers met een duidelijke missie: personen met een beperking samen met hun familie of begeleiders de gelegenheid geven om in een fijne omgeving te spelen, informatie te geven en te ontspannen.

  ’t Spinneke groeide doorheen de jaren uit tot een plek om te snoezelen en te spelen. Na heel wat jaren van hard werken en ’t Spinneke te laten groeien tot wat het vandaag is, ging de vzw op zoek naar een partner om de fakkel door te geven. Een partner die de eigenheid van de vzw respecteert en de waarden verder kleur blijft geven. Zo kwamen ze bij Zevenbergen (Emmaüs) als passende match. Sinds 1 januari 2024 is de Zevenbergse familie dan ook officieel een lid én een uitdaging rijker!

  De vrijwilligers die de werking jarenlang hebben gedragen, blijven ook nu actief en zorgen nog steeds mee voor de verdere ontwikkeling van ’t Spinneke. Nieuw is wel dat een medewerker van Zevenbergen de dagelijkse werking samen met deze vrijwilligers coördineert. Deze coördinator, Hanne Vanduffel, is sinds november 2023 actief in ’t Spinneke. Inhoudelijk wordt zij geadviseerd door een multidisciplinaire stuurgroep van Zevenbergen.

   

  Praktisch

  Contactgegevens

  't Spinneke 

  Lijsterbolstraat 5 A

  2520 Kontich

  T 03 449 58 52

  spinnekekontich [at] gmail.com

  www.spinneke.be 

  Openingsuren

  • Spelotheek
   • Woensdag 14.00-16.00u
   • Zaterdag 10.00-13.00u
   • Andere dagen mogelijk mits afspraak
  • Snoezelruimte
   • Alle dagen na afspraak, gesloten op zon- en feestdagen.