Overslaan en naar de inhoud gaan

Naast de vaste medewerkers kan onze organisatie rekenen op een heel aantal enthousiaste vrijwilligers. Ze werken in de woning zelf, wandelen, assisteren bij maaltijden, begeleiden het paardrijden of hippotherapie, vervoeren bewoners naar de jeugdbeweging of komen een handje toesteken op het jaarlijkse tuinfeest.  Helpende handen die een onmisbare schakel vormen in onze werking.

Onze vrijwilligers getuigen

"Ik vind die activiteit ook een verrijking voor mezelf. Mensen spreken je vaak aan als je aan het wandelen bent” zegt Lutgard. Ook Walter ziet het zo. “Je doet het voor de bewoners maar je krijgt er ook iets voor terug. “

Zowel in Zevenbergen-Ranst als in De Maretak-Duffel zetten vrijwilligers zich met hart en ziel in. In kleine en grote ondersteunende taken zorgen ze voor een extra activiteit voor de bewoner of staan ze onze organisatie bij met praktische, handige hulp.  Zevenbergen investeert ook in zijn vrijwilligerswerking met mogelijkheid tot het volgen van opleidingen, gratis inentingen en uiteraard het jaarlijkse vrijwilligersfeest.

En we zoeken nog

Vrijwilligers verwelkomen we van harte. We zijn dan ook altijd op zoek naar helpende handen voor Zevenbergen-Ranst en De Maretak-Duffel.  Wandelvrijwilligers bijvoorbeeld, of mensen die af en toe willen meedraaien in het muziekteam, of als chauffeur van het busje, of .... 

Op de site van vrijwillgerswerk.be vind je een overzicht welke specifieke vrijwilligers we zoeken.  Maar uiteraard is elk aanbod welkom en bekijken we graag samen met u waar we uw talent het best kunnen inzetten.   

Goede afspraken

Zevenbergen schreef een 'vrijwilligerscharter' waarin de visie en een aantal afspraken over vrijwilligerswerking werden samengebracht. Je kan het hier lezen.

Meer info

  Is de zin om vrijwilligerswerk te komen doen helemaal geprikkeld?   Neem gerust contact op via onderstaande link voor al je vragen of voor een extra woordje uitleg ter plaatse.