Overslaan en naar de inhoud gaan
Opendeurdag Villa Praline

Kom naar onze opendeurdag op woensdag 8 mei en ontdek onze werking!

Van 15u tot 18u ben je van harte welkom in ons dagverblijf in de Zellaerdreef 4 te Bonheiden om de sfeer op te snuiven tijdens onze opendeur. 

Samen met onze cliënten verwelkomen we je graag! Tot dan!

Villa Praline...

Leren, onderzoeken, plezier maken, bewegen … en dit in nauw contact met de natuur en de buurtbewoners. Bij dit alles leggen we de nadruk op plezier beleven. 
Wie wil er nu niet dat zijn zoon of dochter zijn/haar dagen vult met dit soort activiteiten?
Het is mogelijk in het dagverblijf van Villa Praline. Het gebouw in de Zellaerdreef in Bonheiden is intussen grondig gerenoveerd en opende op maandag 4 september zijn deuren.

... Iets voor jou?

Villa Praline richt zich op jongvolwassenen vanaf 16 jaar met een verstandelijke beperking (en eventueel bijkomende beperkingen) die niet aarden in een werksituatie.
Bij Villa Praline mogen ze genieten van activiteiten op maat die hen gelukkig maken. Op basis van ieders interesses en mogelijkheden organiseren we activiteiten waar de cliënten zich goed bij zullen voelen. Dit kunnen voor de cliënten vertrouwde dingen zijn, maar we stellen ons ook open om nieuwe zaken uit te proberen en van elkaar te leren bv. koken, sporten, knutselen, musiceren, tuinieren,... 

Het dagverblijf zal elke werkdag open zijn van 08.00u tot 18.00u. In de voor- en namiddag voorzien we een vast activiteitenmoment. 

We vinden het ook belangrijk dat er naast activiteiten, voldoende vrije momenten zijn om even tot zichzelf te kunnen komen: even niets doen, zelfstandig puzzelen, muziek luisteren, kleuren, lezen, sociaal zijn... . In het dagverblijf zijn zeteltjes en hoekjes gecreëerd zodat ieder naar behoeven een eigen 'rust'-plekje kan opzoeken. 

We blijven bovendien niet in onze Villa Praline-bubbel. We willen goed zichtbaar zijn in de brede omgeving en dit op verschillende manieren:

  • We organiseren niet enkel activiteiten in het dagverblijf, maar trekken er ook op uit: markt, café, uitstapjes... 
  • We  willen de omgeving ook graag naar het dagverblijf krijgen. Er staan heel wat enthousiaste vrijwilligers klaar die ons willen ondersteunen bij activiteiten. 
  • We zijn ervan overtuigd dat we op onze beurt iets voor de buurt kunnen betekenen. Bv. door kleine taakjes voor mensen uit de omgeving te doen. Voorwaarde is dat we deze taken zonder druk kunnen uitvoeren, op ons eigen tempo en binnen onze eigen mogelijkheden. 

De begeleiding gebeurt door medewerkers van Zevenbergen (door VAPH-vergunde zorgaanbieder, onder de koepel van VZW Emmaus).

Interesse?

Wil je meer informatie over dit project? Wil je graag kennismaken met de werking van Villa Praline? Heb je nog andere vragen?
Neem contact met ons op en in een persoonlijk gesprek leggen we jullie wensen en onze mogelijkheden naast elkaar.

villa.praline [at] emmaus.be
info [at] villapraline.be
www.villapraline.be