Overslaan en naar de inhoud gaan

Wonen in het groen

De Maretak heeft de voordelen van een kleinschalig domein.  Drie woningen liggen rond een centrale ontspanningsruimte.  Het dagverblijf van De Maretak ligt ernaast op hetzelfde terrein.  Het verkeersluwe domein nodigt uit voor mooie wandelingen ter plaatse of in de omgeving van de Mosterdpot, een natuurgebied dat aansluit bij De Maretak.   We investeren volop om van De Maretak een aangename omgeving te maken: er  zijn een aantal kijkweides met dieren en picknickbanken.  Momenteel werken we nog aan een aangepaste speeltuin en verrassende hoekjes. Zo wordt wandelen rond De Maretak voor alle bezoekers een aangename verpozing.

 

Op eigen ritme

Er is uiteraard veel aandacht voor verzorging 's morgens en 's avonds.  Dat zijn vaak uitgelezen momenten voor individueel contact en nabijheid. 
Overdag zorgt elk woningteam voor een weloverwogen dagprogramma .  Dat combineert groepsactiviteiten en individuele momenten waarbij alle ‘gasten’ van de woning aan bod komen: een wandeling, een uitstap, samen koken, en tal van andere activiteiten of leermomenten.

Naast de activiteiten die in de woning of het dagverblijf worden georganiseerd, staat er een team van therapeuten en medewerkers van de dienst dagbesteding klaar.  Zij zorgen voor de georganiseerde therapeutische en ontspannende activiteiten.