Overslaan en naar de inhoud gaan

Collega's in de directe zorg

De zorg en begeleiding van de individuele bewoner dat is de kern van onze job. In elke woning staat een team van leefgroepbegeleiders in voor die directe zorg en ondersteuning.  Zij worden ondersteund door collega’s met verschillende disciplines.  Samen werken ze aan hetzelfde doel. Naast het woningteam staat :

  • De (ortho)pedagoog die de zorg coördineert en erover waakt dat de vraag en het aanbod van de woning in evenwicht zijn.
  • De groepchef, die verantwoordelijk is voor de samenwerking, taakverdeling en praktische organisatie.

De maatschappelijk werker als aanspreekpunt voor de ouders en de familieleden en die zorg draagt  voor een goede samenwerking met alle betrokkenen.
De psychiater, artsen en verpleegkundigen zijn verantwoordelijk voor de dagelijkse medische opvolging.

Tot slot zullen ook de medewerkers in de dagbesteding vanuit hun discipline (kiné, logo, ergo,muziektherapie,…) en ervaring, meewerken binnen de interdisciplinaire aanpak van de bewoner/deelnemer.

Wil je meer weten over werken in Zevenbergen?  We laten graag Katrien (ergotherapeute) en Alyzee (begeleidster) aan het woord over hun job. 

De ondersteunende diensten

Naast pedagogische en medische diensten, zijn tal van andere mensen dagelijks bezig in en rond de leefgroep of op het domein.

In Zevenbergen-Ranst is er een centrale keuken waar koks en hulpkoks de dagelijkse maaltijden verzorgen.  

De technische dienst staat in voor de grote en kleine herstellingen en het periodiek onderhoud van het domein, machines en installaties van alle vestigingen en tuinonderhoud.  Ze maken ook tal van hulpmiddelen en aanpassingen op maat.

De schoonmaakploeg zorgt niet enkel voor het noodzakelijke poetswerk, maar is ook actief in de naaidienst en de wasserij. 

De administratie zorgt voor het onthaal, secretariaat, personeels- en bewonersadministratie en de financiële opvolging.


We vroegen aan enkele collega's waarom ze graag in Zevenbergen werken.