Overslaan en naar de inhoud gaan

Partners in het binnenland

Scholen

Zevenbergen werkt binnen de dagbesteding samen met scholen voor buitengewoon onderwijs.  In Ranst doen we dat met Katrinahof Antwerpen en in De Maretak is de Regenboogschool uit Kessel actief.  De scholen sturen enkele vaste leerkrachten naar Zevenbergen om ter plaatse de speelleerklasjes te ondersteunen.  Met hun expertise kunnen we extra inspanningen doen voor kinderen en jongeren met ontwikkelingsmogelijkheden.

http://www.bubaoderegenboog.be/

http://www.katrinahofscholen.be/

Inclusieve kinderopvang

Wij werken samen met het CIKO (Centum Inclusieve Kinderopvang) van Emmaüs om de werking in de Inclusieve Kinderopvang De Zonnebloem en het Zonnebloempje in Mechelen te ondersteunen.   Ook andere diensten voor inclusieve kinderopvang kunnen rekenen op de ondersteuning van Zevenbergen.
www.kdvdezonnebloem

Multiplus

Zevenbergen maakt deel uit van het partnerschap met Multiplus, expertisecentrum rond personen met ernstige meervoudige beperkingen, dat door ontwikkeling en verspreiding van kennis en expertise een bijdrage wil leveren aan de kwaliteit van leven en de kwaliteit van ondersteuning van personen met ernstige meervoudige beperkingen.
www.multiplus.be

Partners in het buitenland

Sinds 1996 is Zevenbergen een partner van de vzw Oradea.  Die zet zich al meer dan een kwart eeuw in voor samenwerkingsprojecten voor mensen met een beperking in Roemenië.   Jaarlijks gaven een aantal Zevenbergse medewerkers opleiding aan hun Roemeense collega's die ginds in de sector aan de slag gaan.

Later werd de samenwerking met de vzw Oradea en andere partners uitgebreid naar Oekraïne. Vanaf 2013 bestaat er een samenwerkingsverband tussen Zevenbergen, Vives Kortrijk (hogeschool), Kristal Oradea (Roemenië) en de Ivan Franko universiteit van Drohobych (Oekraïne). 
De bijdrage die Zevenbergen levert uit zich in het organiseren van workshops. Hierbij worden, in de mate van het mogelijke, Vlaamse collega's gekoppeld aan collega's van Oradea.  Jaarlijks vertrekt een Zevenbergse delegatie daarvoor naar Drohobich.  Naast workshops neemt men ook de tijd om voorzieningen van jongeren te bezoeken en kennis te delen.

https://www.vives.be/nl/campussen/kortrijk/campus-kortrijk

NGO Oradea