Overslaan en naar de inhoud gaan

In het jaarverslag van 2022 nemen we u mee langs de grote en kleine gebeurtenissen van Zevenbergen. 

Veel leesplezier.

In 2022 organiseerden we het symposium 'Samen Apart', een symposium over hedendaags wonen voor kwetsbare burgers. Verschillende sprekers kwamen hun visie  over dit thema belichten.

Bent u benieuwd naar de inzichten van onze sprekers? U kan hen aan het woord horen in de verschillende afleveringen van de podcast die we maakten van het symposium. 

  • In de eerste aflevering focust prof. dr. Maes op de betekenis van de ruimte waarin mensen met een ernstige beperking wonen en leven, en hoe in en rond die ruimte kansen kunnen gecreëerd worden voor de levenskwaliteit van deze mensen.
  • In deze tweede aflevering vertellen orthopedagoog Evelien Noyens en GES-begeleider Steven Wuyts hoe aanpassingen aan de woonomgeving het samenleven in de woningen bevorderen. Ze doen dit aan de hand van praktijkvoorbeelden. 
  • In de derde en laatste aflevering vertelt mevrouw Hülya Yilmaz, mama van een cliënte, over wat het betekent om samen zorg te dragen. De zorg voor elk van onze bewoners is een 'samen zorgen voor', een gedeelde zorg die wordt opgenomen door Zevenbergen enerzijds en het ruime sociale netwerk van een bewoner anderzijds. Over deze gedeelde zorg en hoe dit ervaren wordt als ouder, getuigt mevrouw Yilmaz in de derde aflevering.