Overslaan en naar de inhoud gaan

Een groen domein

De woningen liggen verspreid op het domein van Zevenbergen –Ranst.  Dit bosrijke domein van 13 ha ligt vlakbij de dorpskern.  Het is een verkeersarm domein, veilig om te wandelen of te (rolstoel)fietsen.  Uiteraard zijn de woningen uitgerust met veel oog voor een sfeervolle inrichting en aangepaste materialen en hulpmiddelen.  Dat geldt ook voor de lokalen van de dagbesteding. Zevenbergen heeft op het domein een eigen bewegingsruimte en therapiebad ' De Zevensprong', een (kinder)boerderij 'De Spruytershoef', een aangepaste snoezelruimte , een theaterruimte 'De Schouwburg' enz.  Wandelen kan op het veilige domein zelf of in Zevenbergenbos dat eraan grenst.
Momenteel bouwen we aan de toekomst :  we bouwen 18 nieuwe woningen en ook het domein van Zevenbergen wordt volledig vernieuwd.  Klik hieronder voor meer info.

De activiteiten en therapieën

Naast de vaste activiteiten die de woning op zijn programma heeft staat er een grote equipe klaar voor de dagbesteding.  De dienst dagbesteding organiseert therapieën en ontspanningsactiviteiten op maat, individueel of in groep.
Logo, kine, muziek, spel en ontspanning komen allemaal aan bod.

Specifieke zorg en aandacht

Een aantal woningen zijn gespecialiseerd om bijzondere zorg te geven.  Woningen waar het verzorgende en medische aspect zeer belangrijk is.  Die verzorgingsmomenten zorgen voor een nabij contact tussen begeleider en bewoner.  
Andere woningen zijn gedreven in de juiste begeleiding van mensen met een bijkomende psychische problemen.  Hier heeft men aandacht voor regelmaat in het leven van alledag. Maar ook voor een heel individuele begeleiding om een herkenbare en veilige omgeving te creëren.