Overslaan en naar de inhoud gaan

Dagelijks of af en toe

Dagondersteuning in Zevenbergen kan volgens uw eigen ritme. Een dagelijkse ondersteuning - deeltijds of voltijds - is mogelijk.  Maar zoekt u af en toe dagondersteuning - tijdens een weekenddag bijvoorbeeld - kan u ook bij ons terecht. Uw kind sluit dan aan in een woning of in een groep van het dagverblijf.

Op maat

Bij onze begeleiding vertrekken we altijd vanuit de zorgvraag: waar beleeft iemand plezier aan, waar liggen er kansen voor ontwikkeling en wat is goed voor het welzijn. Vanuit die basis organiseert het team van het dagverblijf een heel aantal activiteiten, in groep of individueel. Zij worden daarin bijgestaan door de medewerkers van de dagbesteding. De dagbesteding in Zevenbergen-Ranst en De Maretak-Duffel is een optelsom van verschillende diensten, elk met een specifieke invalshoek. Zij werken rond beweging, beleving, arbeid en vorming. Activiteiten zoals basale stimulatie, hydrotherapie, snoezelen, ontwikkelingsgericht werken, belevingstheater, hippotherapie, boerderijactiviteiten,kinesitherapie, logopedie en nog veel meer, behoren tot de mogelijkheden.

Samen met u

We stemmen het thuisprogramma en het eigen aanbod uiteraard zoveel mogelijk op elkaar af. Daarom is er een intensief contact met ouders en familie. We nemen samen met u de tijd voor een regelmatig evaluatiegesprek of een uitgebreide bespreking van uw zoon of dochter.

Waar en hoe

Kies je voor dagondersteuning dan kan je voltijds of deeltijds deelnemen in het dagverblijf  De Maretak in Duffel of in Zevenbergen-Ranst. Er is begeleiding vanaf 8u ‘s morgens tot 18 u ‘s avonds.  In Zevenbergen-Ranst is er één groep en in De Maretak zijn er drie aparte groepen voor dagondersteuning in een apart gebouw.  In De Maretak is er een eigen busdienst die in de mate van het mogelijke zorgt voor het vervoer van en naar huis. 

Ben je op zoek naar dagondersteuning in omgeving van Bonheiden, dan kan je terecht bij Villa Praline.  Meer info vind je hier. 

 

Meer weten ? Vraag het ons