Overslaan en naar de inhoud gaan

Als activiteit...

In De Maretak krijgt iedere cliënt een dagprogramma op maat. Dit programma wordt ingevuld door het team van begeleiders en therapeuten die zorgen voor de dagelijkse begeleiding en ondersteuning van de cliënten. Het gaat daarbij om een combinatie van groepsactiviteiten en individuele momenten. Bijvoorbeeld een wandeling, een uitstap, samen koken,... maar ook een fietstochtje kan op het programma staan.

Fietsen kan enerzijds als vorm van ontspanning worden opgenomen in het dagprogramma van een cliënt. Maar kan anderzijds ook een therapeutische bewegingsactiviteit zijn die begeleid wordt door één van onze kinesisten. 

Om ons huidig aanbod van mobiliteitshulpmiddelen verder uit te breiden, willen we graag investeren in nieuwe, aangepaste fietsen. Deze uitbreiding zal een meerwaarde betekenen in het dagprogramma van alle cliënten van De Maretak. 

Enerzijds willen we investeren in een nieuwe, elektrische rolstoeltransporterfiets. Deze fiets biedt onze cliënten de mogelijkheid om het gevoel van vrijheid dat fietsen geeft, te ervaren. En dit comfortabel vanuit hun eigen rolstoel, zelfs bij het op- en afstappen van de fiets.

Daarnaast willen we investeren in een elektrische duofiets. Een fiets die niet enkel focust op beleving, maar die ook kan ingezet worden als activiteit bij de kinesitherapie om cliënten fysiek actief te houden of uit te dagen. 

Uw gift geeft ons een zetje

Zulke investeringen kosten uiteraard geld. Voor de aankoop van deze twee aangepaste fietsen hebben we een budget nodig van ruim €20.000. De Maretak ontvangt hiervoor geen subsidies en daarom doen we beroep op sponsors om deze droom mee te realiseren. 

Dit project steunen

De Koning Boudewijnstichting  ondersteunt dit project. Zij zorgen kosteloos voor de fiscale attesten (voor giften vanaf €40) en storten uw gift op onze rekening. 

Hoe storten

  • Rekeningnummer Koning Boudewijnstichting: BE10 0000 0000 0404
  • BIC: BPOTBEB1
  • Gestructureerde mededeling: 623/3807/50068