Als je van dieren houdt dan is De Spruytershoef iets voor jou. De hoeve ligt op het domein van het dienstverleningscentrum Zevenbergen. Iedereen is welkom en de boerderij is volledig aangepast voor mensen met een beperking. Je vindt er geiten, schapen, paarden, konijnen, kippen,... en een grote volière. Kortom, een bont gezelschap.

Kijken en een handje toesteken

Op een aangepaste en ontspannen manier kennismaken met boerderijdieren. Dat is de doelstelling van De Spruytershoef. We doen dat op jouw tempo en volgens jouw interesses en mogelijkheden. Je kan meehelpen bij het voederen of de verzorging van de dieren. Of je loopt even langs om de stallen of de kijkweiden te bezoeken. Voor elk wat wils dus.

Ook voor groepen

Scholen of collega-voorzieningen zijn van harte welkom. Voor die groepen maken we, na een afspraak, tijd vrij op maandag. Zo’n groepsbezoek kan je combineren met een ritje met onze (rolstoeltoegankelijke) huifkar.

 

 

Waar en wanneer

(Omwille van het coronavirus worden er in 2020 geen kijk- en doe-dagen georganiseerd.) 

Iedereen kan De Spruytershoef vrij bezoeken. Er lopen altijd wel dieren rond op de kijkweiden. Daarnaast zet de boerderij de deuren open, elke eerste zaterdag van april tot september en dat van 10u tot 16u. Dan kan je de stallen bezoeken en de boer(in) een handje toesteken bij het voederen of bij het verzorgen van de dieren.  Elke stal is voorzien van infokaartjes: daarop vind je alles wat je graag wil weten over het wel en wee van de dieren op de boerderij. De Spruytershoef ligt op het domein van het dienstverleningscentrum Zevenbergen.

Je vindt ons vlakbij het wandelgebied van het Zevenbergenbos aan de Boerenkrijglaan 25 in Ranst

Aangepast paardrijden

Ook voor aangepaste hippotherapie kan je in Zevenbergen terecht.

Meer info?